Nie spotkalem jeszcze OI i OII w ktorej pedal sprzegla by nie bil. Taka natura tego i jak mowie oducza bardzo szybko nawyku trzymania nogi na sprzegle jak to wielu ma :evil:
Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDiU mnie też jest "klepanie" po sprzęgle, ale jedyną osobą, która to zauważyła jest mój tatko. Nogi nie trzyma się na sprzęgle!! i nie ma żadnego problemu. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Widze ze kolega stara sie testowac auta w jakichs dziwnych sytuacjach ktore normalnie sie nie zdazaja ... a tak pozatym to nie wieszajcie tak psow na tym kole dwumasowym bo po cos ono jest i duzo daje. W benzynie 1.8 TSI tez jest takie kolo i mam nadzieje ze dobrej jakosci. W TDI dwumasy padaja roznie 100 tys , ale i 200 tys ... dane z rynku taksowek ( Octavia , SuperB ). Przy okazji ciekawe czy w 1.4 TSI jest kolo dwumasowe ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaTo sprzęgło wykryłem zupełnie przypadkiem, nie trzymam nóżki tam gdzie nie powinienem. :lol:
A 1.9 tdi coraz bardziej mi się podoba ... nawet ten pomrók bociana :szeroki_usmiech
PS1
Jestes w tej dobrej sytuacji ze jakiejbys Octavii nie kupil to bedziesz zadowolony
PS2
Ostatnio moja kolezanka miala okazje ogladac moje auto , a sama ma 3 letnia Astre.
Byla bardzo zdziwiona, bo slyszala ze Skody Octavie to dobre auta ale myslala ze to to samo co Astra ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaA 1.9 tdi coraz bardziej mi się podoba ... nawet ten pomrók bociana
W Twoim przypadku rachunek ekonomiczny jest prosty. Bierzesz 1,9 TDI i masz spalanie na poziomie 5 l. Silnik jest trwały (co z resztą w Twoim przypadku najważniejsze) a i apetytu nie ma zbyt dużego.
Nie wiem jak w 1,6 CR z trwałością- to się dopiero okaże- przecież Fordom wtryskiwacze padały przy 120-160 tys. km. Także na pierwsze informacje na temat trwałości trzeba będzie poczekać.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
No to jestem po kolejnej jeździe 1.9 tdi. Dziś pozwoliłem sobie na eksperymenty i mocnejsze dręczenie autka bo było troszkę trasy. No i wrażenia .... coraz bardziej podoba mi się dieselek choć nawyki mam z benzyny (zbyt długie podciaganie na wysokie obroty). Natomiast tutaj przełożenia są dość krótkie. Mimo produkowania wiru w baku i poczatkowym spalaniu na poziome 10 litrów na zakończenie komputer pokazał 5.8. Jesli wskazania są prawdziwe i realne (a słyszałem, że komputery zaniżają spalanie) to przy mojej dzisiejszej jeździe wyszło całkiem nieźle.
Więc zbliżamy się powolutku do końca, ale jak macie jeszcze troszkę cierpliwości to będę dzielił sie z Wami wrażeniami i czekam oczywiście na sugestie i podpowiedzi oraz mile widziane merytoryczne komentarze :diabelski_usmiech
P.S.
Ach jechałem także 115KM 1.8 diesel ford fokus. Troszkę styranem bo miał 110Kkm ale też miał swojego kopa. Jednak przełożenia miał podobne jak w benzynie, dosc wysoko trzeba było ciągnąć - moje nawyki nie były tutaj przeszkodą :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaNo to jestem po kolejnej jeździe 1.9 tdi. Dziś pozwoliłem sobie na eksperymenty i mocnejsze dręczenie autka bo było troszkę trasy. No i wrażenia .... coraz bardziej podoba mi się dieselek
za 65 tys.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adymZamieszczone przez voltarOstatnio moja kolezanka miala okazje ogladac moje auto , a sama ma 3 letnia Astre.
Byla bardzo zdziwiona, bo slyszala ze Skody Octavie to dobre auta ale myslala ze to to samo co Astra ...
Nie nie , chodzilo o ogolne wrazenia . Zaskoczyla ja wielkosc auta i obszernosc w srodku , no i wogole wnetrze. Wyposazenia i wrazen z jazdy wogole nie porownywalismy.
Po prostu taka maja opinie ludzie niespecjalnie znajacy sie na autach. Kupujac jakiegos tam kompakta np Opla nie porownuja nawet z innym twierdzac z gory ze to przeciez to samo ...
Mnie kilka razy sie zdazylo ze ktos po przejechaniu parku km wysiadal z auta i obchodzil je , patrzal na maske pyta/ stwierdzal ewentualnie kiwal z uznaniem glowa mowiac ... to Skoda
... no a przypadek z dzisiaj wieczorem - odwozilem kolezanki do domu i jechalem dosyc spokojnie az w koncu zwolnil mi sie jeden pas i ze tak powiem "dalem po garach" na 6 biegu ... najlepsza nagroda dla mnie po kilku sekundach bylo stwierdzenie kolezanek ... Super !
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 23:30 ]
Jesli wskazania są prawdziwe i realne (a słyszałem, że komputery zaniżają spalanie) to przy mojej dzisiejszej jeździe wyszło całkiem nieźle.
Nie wiem jak tam w TDI ale moj komp ma dokladnosc wskazania zuzycia paliwa do 0,05 L czyli bardzo wysoka
Komentarz
-
-
kolego jak szukasz nowj octavi to najpierw zobacz czy wogóle jest cos do wyboru. ja na swoją czekalem 3 miesiące i salon wydał mi auto z 2 tygodniowym opóxnieniem. ta wyprzedaż to lipa. ceny sie nie zmieniły i nie ma samochodów a napewno disli. jak odbierałem kolega zamawiał i ma termin odbioru na luty. twierdza ze 6-8 tygodni naprawde jest koło 10 a na stoku nic nie ma.
ale warto poczekac auto naprawde przyjemne, ja wybrałem nie smiertelny 1,9 tdi. pali około 5 l/100km.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez golibroda@t271828 możesz podać sznurek do oferty ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kupić to nie wszystko jeszcze trzeba potrafić odpowiednio używać, bo pewnie to nie takie proste jak obsługa WindowsAniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Haha .. widze ze doglebnie podchodzisz do tematu wyboru auta.
Chcesz zamowic akcesoria zanim zamowisz auto ?
Odpowiadajac na pytania - Sruby zabezpieczajace kola sa w Octavii w standardzie ( przynajmniej w wer. Elegance )
Nakladki stosujemy oczywiscie oryginalne akcesoria Skoda ( bo te inne sa brzydkie )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarOdpowiadajac na pytania - Sruby zabezpieczajace kola sa w Octavii w standardzie ( przynajmniej w wer. Elegance )- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekWiesz to napewno?, bo ja np nie dostałem takich śrub!
Zamieszczone przez golibrodanakładki na progiCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz